AKHİSAR SATRANÇ FORUM
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

"Sayın Kanber GÜREL e Açık Cevap" KIYASETTİN AYDIN

3 posters

"Sayın Kanber GÜREL e Açık Cevap" KIYASETTİN AYDIN Empty "Sayın Kanber GÜREL e Açık Cevap" KIYASETTİN AYDIN

Mesaj  tuncay.sen Çarş. Kas. 19, 2008 2:23 am

Sayın Gürel uzun yıllar oldu.Sizi tanıyorum.Benim tanıdığım Sayın Gürel alçak gönüllü mütevazi.Okuduğunu anlayan yazdığını bilen biri.Ama bu gün okuduğum yazı gerçekten bir çok nedenden ötürü beni hayel kırıklığına uğrattı.Sizi farklı tanımışım.Ya da benim değer yargılarım çok değişmiş.
Bahsettiğiniz turnuva Akhisar da ramazan ayının birinci günü ve ASEM (Akhisar Satranç Eğitim Merkezi)de yapıldı.
Sponsoru bulan ve çok büyük çabalar harcayan Sayın Tuncay Bu anlamda ne kadar teşekkür alsa az.Gerek Sayın Şen le gerekse sizle yaptığım ikili görüşmeler sonucunda ben de ASEM i size tahsis ettim.Sizin gerek ikili görüşmelerimizde gerekse o anda orada ki toplum içerisindeki inanılmaz güzellikte ki iltifatlarınız
Manisa yı bu konuda yeren Akhisar ı göklere çıkaran konuşmalarınız halen kulaklarımda çınlamakta.
O gün Türk Satrancı başta olmak üzere siz sayınları ve Akhisar lı satranççıları onore etmek için Akhisar Kaymakamı Sayın Mustafa ÇEK,Akhisar Belediye Başkanı Sayın Salih HIZLI,TSF Disiplin Kurulu Başkanı Sayın Halil Vehbi BAŞARAN,Akhisarspor Kulübü Başkanı Sayın Ömer İŞÇİ hazır bulundular.Türk Satrancını ve özelde de siz sayınları.www.akhisarhaber.com da tuncay şen resmi üzerine tıklandığında bu turnuvayı isteyen herkes görebilir alınan plaketler ve ödüller görülebilir.
Hal böyleyken size asla yakıştıramadığım.Bir ifade tarzıyla hemde altına ima dolu yazı yazarak.TSF gündemini yüce Akhisar halkını küçültecek incitecek bir üslup kullanarak işgal etmenizi.Ve yine size yakıştıramadım Tuncay Şen i hedef aldığınız bu yazıyı TSF gündemine taşımanızı.
Sayın GÜREL;Asıl Tuncay Şen e yakıştıramadım affola yazısını Çünkü bu affola o muhteşem çabasını yerle bir ettiği gibi Akhisar a ve Akhisar ın saygıdeğer halkına yapılan bir hakerettir.İnsanların dini inançları gereği vermediği yemeği(kaldı ki kaç turnuva gösterebilirsiniz yemek mecburiyeti olan hele Akhisar Manisa arası 50 km iken) Türk Satranç Gündemine taşımayı Tanıdığım değer verdiğim Kanber GÜREL e bir türlü yakıştıramadım.
Ben Kıyasettin AYDIN ım sayın GÜREL şahsıma yazılan beni eleştiren zaman zaman kıran inciten yazılara hemen hiç cevap vermem.İnsanlar eleştirilebilir,belkide ben kendimi iyi tanıtamamışım diye düşünürüm.Ama sıra Akhisar a gelince durum hemen farklılaşır.Çünkü Akhisar Bir Türkiye yarı finali 2 Türkiye finali düzenlemiş Şimdi de 16 yaş altı Dünya Şampiyonası için ev saahipliğine hazırlanıyor.Bu satrançsever Akhisar için basit hatta son derece basit bir yemek için hakerettir.Tuncay Şen özeline yazıp bizi neden aç bıraktın(derdiniz buysa)diye sorabilirdiniz.
Bakın size iki öneride benden 1-Tuncay Şen den istediğiniz ev sahipliğini neden siz yapmıyorsunuz.Böyle yaparsanız gelenler sizin göstereceğiniz ev sahipliğinden eminim yeterince ders alacaklardır.2.Yerel bazda sorununuz varsa orada halledin veya kiminle her neyi halledecekseniz direk isim yazın doğru cevap alın
Sonuç olarak Akhisar halkı çok saygıdeğerdir.Onlara saygısızlığı hiç bir mazeret hafif gösteremez.Umarım bu yazıyı aklıselim çerçevesinde algılar 2. kez beni ve Akhisar halkını hayel kırıklığına uğratmazsın.Unutma şu anda bile seni cevap vermeğe değer buluyorum.Saygı ve sevgilerimle .

Kıyasettin AYDIN

Kaynak: http://www.tsf.org.tr/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=iletisim;action=display;num=1227044337"

En son tuncay.sen tarafından Çarş. Kas. 19, 2008 2:24 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi (Sebep : LİNK)
tuncay.sen
tuncay.sen
ŞAH
ŞAH

http://www.akhisarhaber.com/modules.php?name=Kose_Yazilari&op=li

"Sayın Kanber GÜREL e Açık Cevap" KIYASETTİN AYDIN Empty Geri: "Sayın Kanber GÜREL e Açık Cevap" KIYASETTİN AYDIN

Mesaj  tuncay.sen Çarş. Kas. 19, 2008 2:25 am

Sayın Uluslar arası Hakemimizden övgü almak herkese nasip olmaz. Kendisine buradan teşekkürlerimi sunuyorum.

Adı geçen turnuva merak edenler için haberi size bir tıklanma kadar yakındır, lütfen uzak kalmayalım:

http://www.akhisarhaber.com/modules.php?file=article&name=News&sid=1905

lütfen hafızaları yoklayalım.
tuncay.sen
tuncay.sen
ŞAH
ŞAH

"Sayın Kanber GÜREL e Açık Cevap" KIYASETTİN AYDIN Empty Geri: "Sayın Kanber GÜREL e Açık Cevap" KIYASETTİN AYDIN

Bu dostluk maçının başlangıç öyküsünü merak edenler benim zamanında akhisar haber sitesinin genel forumun da 'satranç dünyası' (moderatörü bendim) açtığım forumun bir başlığında görebilirler.

işte 2 Eylül 2007 de yapılan maçın öyküsü:

http://www.akhisarhaber.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=823 6

Benim arşivim çok geniştir. Her kim Akhisar ile ne öğrenmek istiyorsa her zaman açmaya hazırım.
tuncay.sen
tuncay.sen
ŞAH
ŞAH

Hafızaları yoklamak iyidir.

2007 yılına ait ramazan ayı imsakiyesi Şebinkarahisar İlçe Müftülüğünün hoşgörüsüne sığınarak aşağıda verilmiştir.

İmsakiyeye ulaşmak size bir tıklanma kadar yakındır, lütfen uzak kalmayalım:

http://www.sebinkarahisarmuftulugu.gov.tr/default.aspx?pid=34993&nid=212 20

Sayın Kanber Gürel, sizi özür dilemeye davat ediyorum.
Akhisar farkı'nı yaşayıp dedikodu yapmaya hiç mi hiç yakıştıramadım.
Ramazan ayında Akhisar'da açıkta oruç yenmez.
Dostluk maçının 2.ci etabı sizde yapılacaktı. Biz yapmadınız dedik mi? Yapsanız, Valiyi, belediye başkanını, Manisa Vestel Spor başkanını toplayabilirmiydiniz?
tuncay.sen
tuncay.sen
ŞAH
ŞAH

Mesaj  Misafir Çarş. Kas. 19, 2008 11:19 am

Tuncay bey, Akhisar' da ramazan 11 gün önce başlıyor,
yoksa bilmiyormuydunuz?

Misafir
Misafir

Mesaj  ŞahMeran H. Fazlı Çarş. Kas. 19, 2008 11:46 am

Sayın Şen,
Ben bir İstanbullu olarak bu Ramazan mevzusuna pek bir Fransız kaldım.
Merakımı girebilirseniz ziyadesiyle bahtiyar olacağım.
İstirham ediyorum açıklayınız,
Neden Akhisar'da Ramazan 11 gün evvel başlıyor ?? Rolling Eyes
ŞahMeran H. Fazlı
ŞahMeran H. Fazlı
PİYON
PİYON

Mesaj  Misafir Çarş. Kas. 19, 2008 11:53 am

Sayın Tuncay,
1- Verdiğiniz haber sitesinin linkinde olan fotolarda sporcuların önünde duran su şişeleri montaj olabilir. Zira bu benimde az çok kullandığım resim proğramlarıyla pekala mümkündür.
2- Takdir edersiniz ki Şebinkarahisar' la aramız gayette uzak. Bu uzaklıktan dolayı ramazan Akhisar' da 11 gün önce başlamış olabilir. Bu da olsa olsa Akhisar farkıyla olabilir.
3- Akhisar İlçe Müftüğünün imsakiyesini de verirseniz, arada ki farkı görebilmemiz için sevinirim.
Bunları dikkate almanız dileğiyle,
Kolay gele...

Misafir
Misafir

Mesaj  Kanber Gürel Çarş. Kas. 19, 2008 1:40 pm

Sayın Kıyasettin Aydın Bey,
1.‘’Sizi şu anda bile cevap vermeye değer buluyorum’’demişsiniz.Bu ne demektir?Açarmısınız.
2.Bizim Tuncay Beyle ilk bahsi geçen dostluk maçlarını yapmamızda asıl amaç bir Akhisar’lı satranç velisinin Rıdvan abimizin anılması idi.Bu meyanda bizler oraya Rıdvan SUNER’i anma turnuvası isimli turnuvaya gelmiştik.Fakat bu isimde bir turnuva yoktu.Turnuvanın isminin Rıdvan SUNER’İ anma tuırnuvası olacağını Tuncay Bey bize söz vermişti.Bizim tek şartımız bu idi.Ve sonrasında zaten Tuncay Bey bize üzüntü ve özürlerini bildirdi.
3.Biz asla yemek talebinde bulunmadık. Tuncay Bey bize sponsor bulduğunu ve bu sponsorun tüm katılımcılara öğlen arasında yemek vereceğini söyledi. Fakat bu dostluk turnuvası öğlen saat 12 gibi bitmişti ve bizler şaşkın bir vaziyette etrafımıza bakıyorduk.
4.Bulunan sponsor neye sponsor olmuştur?Biz Akhisar’a sponsor olmadan da defalarca gelmedik mi?
5.Ramazanın birinci günü diyorsunuz. Takvime iyice bir bakınız.Biz 2007 de Eylül ayında ilk Pazar günü yani Ramazan’a 10 gün kala geldik.
6.Akhisar’da turnuvalar düzenlemek hele ülke çapında turnuvalar düzenlemek elbette alkışlanacak bir faaliyettir.Bu konuda Akhisar’da okumuş birisi olarak bunlardan elbette gurur duyarım fakat keşke orada oynayacak birinciliği hedefleyebilecek üst düzey oyuncularda yetiştirilebilseydi.
7.Bizim iç sorunlarımız yoktur.Burada bir bütünlük içerisinde Mersin’in en iyi hocalarından birisi ve İzmir’in en iyi hocalarından birisi buraya taşınmak suretiyle burada hem ikamet etmekte hem yaşamakta hemde bir bütünlük içerisinde öğrencilerimizi çalıştırmaktadırlar.
8.Bir kere de biz ev sahipliği yapalım diyorsunuz.Burada bizim ev sahipliğimizden ne tür eleştirileriniz varsa bekliyoruz.Yok eğer Akhisar’lı sporcuları düşünmemiz suçsa eğer kabul ediyorum.Akhisar’da elolu turnuva yapılmasını önermek (ki Akhisar’lı sadece bir tek elolu genç sporcu varken ve O da Manisa Doruk Koleji öğrencisi ve sporcusuyken ve zamanında rahmetli Abdullah hocadan dersler almak için Akhisardan İzmirlere taşınan )diğerlerinin de elolarının çıkmasını istemek ne zaman kabahat oldu?
9.Beni yanlış tanıdığınızı söylemişsiniz.Benim ne tür bir yanlışımı gördünüz?
10.Tuncay Beye bu sorum;Tuncay Bey ben neden dolayı özür dilemeliyim bir söylermisiniz?

Saygılarımla;

En son Kanber Gürel tarafından Çarş. Kas. 19, 2008 3:56 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 4 kere değiştirildi

Kanber Gürel
PİYON
PİYON

Mesaj  Kanber Gürel Çarş. Kas. 19, 2008 1:41 pm

Dostluk maçının 2. si bizde yapılacaktı evet.Ama siz Tuncay Şen Bey siz demediniz mi 2. si Ramazan'a denk geliyor.Sporcularımızı getirmemiz zor olur.Başka zaman yapalım demediniz mi?Ertelenince sonrasındada bir tarih belirleyebildiniz mi gelmek için.
Biz eğer gündemden vakitleri uygun olursa elbette dediğiniz devlet erkanını ve özel sektör temsilcilerini biraraya getirme gayreti içerisinde olacaktık.Zaten bazı turnuvaları onurlandırmışlardır pek çok görev yapan valimiz.
Eğer Manisa merkezde turnuvaya gelmek isterseniz ya da özel bir dostluk turnuvası tertiplememizi isterseniz seve seve bekleriz ve onur duyarız.Fakat sizde bilirsiniz ki sizleri ara ara çağırmamıza rağmen ulaşım sorunları yüzünden gelemiyeceğinizi hem bana hemde arkadaşlara defaatle bildirmediniz mi?
Saygılarımla

Kanber Gürel
PİYON
PİYON

Mesaj  Kanber Gürel Çarş. Kas. 19, 2008 3:54 pm

Beni yemek düşkünü göstermeye çalışanlara,Akhisar'lı dostlarımın dini duygularıyla alay ediyor şekilde sunmaya gayret edenlere teessüflerimi bildiririm.
Biz neiçin gittik?Yemek için mi?Elbette Hayır...
Akhisar'lı değerli dostlarımızı onore etmek için,Akhisar'lı değerli büyüğümüz abimiz Rahmetli Rıdvan Süner abimizi anmak için,Akhisar'lı genç yeteneklerin ayaklarına kadar Manisa'nın kendi çaplarında kuvvetli oyuncularını götürerek motive etmeye bir tuğlada bizler koymaya çalışmak için gittik.
Amacımız buydu.Ve bizi inatla yanlış anlayanlara üzüntülerimi bildiririm.
En çok kırıldığım söz ''insanların dini inançları gereği vermediği bir yemeği''K.AYDIN' ın sözü oldu.Hemde daha gelmeyen 10 gün vakti olan bir Ramazan'da...
Kırıldım....ama olsun....ne yapalım?
Sağlık olsun
KANBER GÜREL

Kanber Gürel
PİYON
PİYON

Mesaj  tuncay.sen Çarş. Kas. 19, 2008 7:55 pm

tuncay.sen demiş ki:Hafızaları yoklamak iyidir.

2007 yılına ait ramazan ayı imsakiyesi Şebinkarahisar İlçe Müftülüğünün hoşgörüsüne sığınarak aşağıda verilmiştir.

İmsakiyeye ulaşmak size bir tıklanma kadar yakındır, lütfen uzak kalmayalım:

http://www.sebinkarahisarmuftulugu.gov.tr/default.aspx?pid=34993&nid=212 20

Sayın Kanber Gürel, sizi özür dilemeye davat ediyorum.
Akhisar farkı'nı yaşayıp dedikodu yapmaya hiç mi hiç yakıştıramadım.
Ramazan ayında Akhisar'da açıkta oruç yenmez.
Dostluk maçının 2.ci etabı sizde yapılacaktı. Biz yapmadınız dedik mi? Yapsanız, Valiyi, belediye başkanını, Manisa Vestel Spor başkanını toplayabilirmiydiniz?

jocolor jocolor jocolor jocolor jocolor jocolor jocolor jocolor jocolor jocolor jocolor jocolor jocolor jocolor jocolor jocolor jocolor jocolor
lol!

En son tuncay.sen tarafından Çarş. Kas. 19, 2008 7:57 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi (Sebep : smiley)
tuncay.sen
tuncay.sen
ŞAH
ŞAH

Mesaj  tuncay.sen Cuma Kas. 21, 2008 1:10 pm

Yukarı da verdiğim linki tekrar vereceğim.

Bu dostluk maçının başlangıç öyküsünü merak edenler benim zamanında akhisar haber sitesinin genel forumun da 'satranç dünyası' (moderatörü bendim) açtığım forumun bir başlığında görebilirler.

işte 2 Eylül 2007 de yapılan maçın öyküsü:

http://www.akhisarhaber.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=823 6

Benim köşemde Kanber Gürel'i konuk ettiğim zamanlar kendiliğinden gelişen maç öyküsüdür.

Bu maçı keşke bir kahve de kahve tadında oynasaymışız.
Manisalı dostlarımız maalesef haklılardır. Onlara anlaşılan maçı sunamadık.
Bunda en büyük kusur bendedir.
Ben sponsoru bulup bu alanda çok deneyimli olan hocamızın yardımlarına başvurdum. Sağolsun o da bizi kırmadı ilgilendi. Sponsor lara bir kaç kez de beraber gittik. Bu görüşmeleri de satrancı gündeme taşıma adına haber yaptık.

Ama sonuçta şu oldu, show ve gövde gösterisine dönüşüverdi.
ASEM in açılışına dönüştü.
Manisalı dostlarımıza sanki bak nasıl güçlüyüz havası estirildi.
Maç , TSF takviminde olmamasına rağmen il temsilcimizi arayıp bu maçın TSF katkılarını da karşılamayı taahhüt edip sözlü izin aldık.

Sponsorumuz Akhisar satrancı adına kullanılmak üzere çok pahallı bir lazer yazıcı ve televizyon satranç merkezine hediye etmiştir.
Sponsorlarımız sağolsunlar var olsunlar.
Bu güne kadar çok sayıda araç gereç satranç yararına sunulmak üzre turnuva arifelerinde hibe edilmişlerdir.

Ben zaman zaman gidip bu araç gereçlerden faydalansam da, Akhisar lı satranççılar faydalanma haklarını pek kullanmamaktadırlar.

Sayın Kıyasettin Aydın Hocamız kendi penceresinden bu turnuvayı böyle değerlendirmiştir.
Maçı organizasyonu yapan ben böyle değerlendiriyorum.

Daha memnun kalacağınız, daha memnun kalacağımız maçlarda görüşmeyi dilerim.

sevgi ve saygılarımla.
tuncay.sen
tuncay.sen
ŞAH
ŞAH

- Similar topics