AKHİSAR SATRANÇ FORUM
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Yaklaşan il birincilikleri hakkında....

4 posters

Yaklaşan il birincilikleri hakkında.... Empty Yaklaşan il birincilikleri hakkında....

Mesaj  tuncay.sen Ptsi Kas. 17, 2008 3:44 pm

Her il de il birincilikleri yapılagelir.

Acaba yapılan il birinciliklerinde il merkezi dışından gelen ilçe oyuncuları ne kadar düşünülür?
Cuma gecesinin de dahil olduğu 2 hafta sonunun (cumartesi ve pazar günleri full dolu) sığdırıldığı il birincilikleri turnuvalarına ne kadar oyuncu ilçelerden gelir?

İl birincilikleri turnuvası demeyelim. Merkez ilçe birinciliği diyelim, geçelim.
Nasılsa il merkezinde oturanlar kesin üst sıraları paylaşır, ilçelerden gelenler olsada sıralama değişmez mantığı terk edilmelidir.

Bazı illerde il birincilikleri tüm kategoriler aynı turnuvada oynatılarak yapılmaya başlanmıştır. İlk dört turda küçük küçük çocuklarla oynamamın bana ne kazandıracağını ben bulamadım. ( Kütük yeteneklerimiz bizimle oynayarak deneyim elde etmeleri güzel olsa da).

Bu durum il birinciliklerine il temsilciliklerimizin biz oyuncuların bakış açısıyla bakmadıklarından kaynaklandığını düşünmekteyim.

Eleştirimize önerimizi sunararak son verelim.

Bursa il birincilikleri için önce seçme turnuvaları yapılırdı. Seçme turnuvalarından final gurubuna oyuncular alınırdı.
Belli bir UKD nin üstündeki oyuncular direkt finale kalırdı. Güçlü kuvvetli bir turnuvaların keyfini yaşardık.

Bu tarz turnuvalar çekişmesi son derece keyifli olmakla birlikte sevgili il temsilcilerimizin çeşitli nedenlerle hoş karşılamayacağı turnuvalar arasındadır.

İl temsilcilerimizin İl birinciliklerini yaparken biz oyuncularımızı da düşünmelerini dilerim.

saygılarımla
tuncay.sen
tuncay.sen
ŞAH
ŞAH

http://www.akhisarhaber.com/modules.php?name=Kose_Yazilari&op=li

Yaklaşan il birincilikleri hakkında.... Empty İl temsilcimiz sayın Aslan Goler den mesaj var.

Mesaj  tuncay.sen Salı Kas. 18, 2008 7:52 pm

Tuncay Bey
Manisa 1. liðinin tüzüðünü 1 ay kadar önce hazýrladým.
Ýl tertip kurulumuz onayladý. Salon baðlantýsý yapýldý.
yaþ guruplarý ile Karýþýklýklar olmamasý için bekletiyorum.
Yýllardýr manisa birinciliðinin programýný manisalýlar deðil, Salihlili Mustafa Kuzu belirledi,
Geçtiðimiz yýl Satranç Ýhtisas Kulübünde yapýlan kurslarýn ertelenememesi belirledi,
Engin Tatlýcýoðlu Kulup koþullarýnýn elveriþsizliðini ve 80 kiþi ile sýnýrlandýrýldýðý için eleþtirisini yaptý.
Bu yýlki program herkezin katýlabileceði þekilde 2 haftaya yayýlmýþ TSF standarlarýnda Ayný zamanda yaþ gruplarýna katýcak sporcularýmýza antraman niteliðinde hazýrlanmýþtýr.

Katýlým çok olursa Berlin sistemini uygulayarak üst gruptaki lerin zayýf oyuncularla eþleþmesini de önleyebiliriz.

Size ayrca güzel bir haber daha vereyim.
Manisa çok yakýnda Türkiye'nin en büyük satranç merkezine kavuþacak.Ödenekleri imzadan çýktý. yolda.
Yýllardýr özlemini çektiðimiz bir satranç merkezinin Manisa'da açýlacak olmasý hepimizi çýk heyecanlandýrýyor.
Benim de en büyük idealim bu.
Sabit yerimiz olunca il birinciliklerine 1 deðil 2 elek koyalým ,
Yeterki sizler gelin.

selam ve sevgiler
Aslan Goler
tuncay.sen
tuncay.sen
ŞAH
ŞAH

Yaklaşan il birincilikleri hakkında.... Empty Geri: Yaklaşan il birincilikleri hakkında....

Mesaj  tuncay.sen Salı Kas. 18, 2008 7:54 pm

Aslan Goler demiş ki:
Size ayrca güzel bir haber daha vereyim.
Manisa çok yakýnda Türkiye'nin en büyük satranç merkezine kavuþacak.Ödenekleri imzadan çýktý. yolda.
Yýllardýr özlemini çektiðimiz bir satranç merkezinin Manisa'da açýlacak olmasý hepimizi çýk heyecanlandýrýyor.
Benim de en büyük idealim bu.
Sabit yerimiz olunca il birinciliklerine 1 deðil 2 elek koyalým ,
Yeterki sizler gelin.

selam ve sevgiler
Aslan Goler

Aslan Hocam, yetişirse o salonda oynamak isterim...

Bekle beni Manisa, geliyorum!
tuncay.sen
tuncay.sen
ŞAH
ŞAH

Yaklaşan il birincilikleri hakkında.... Empty Geri: Yaklaşan il birincilikleri hakkında....

Mesaj  Kanber Gürel Salı Kas. 18, 2008 8:59 pm

Manisa'nın böyle bir merkeze ihtiyacı vardı.
Katkısı olanları kutluyorum.
Hayırlı olsun

Kanber Gürel
PİYON
PİYON

Mesaj  Kanber Gürel Salı Kas. 18, 2008 9:00 pm

Tuncay Bey,Kutlay Bey;
Manisa ve Akhisar dayanışması yaparak karşılıklı gidip gelmeli ciddi sponsorlar vasıtasıyla elolu turnuvalar yapalım.

Yüksek Elolu sporculara açık davetiyeli tüm katılımcılara ciddi miktarlarda para ödüllü ve derecelere de büyük ödüllerin olduğu bir turnuva düzenleyelim.30,20 ya da 10'ar kişilik gruplarla kapalı elolu turnuva mesela ilk aşamada 1 grup
Ne dersiniz?
Sponsor bulabilirmiyiz bu organizasyonlar için?

Elolu Sporcuları ayarlaması için gayretler benden.
Yeterli sayıyı bulurum ben.Sponsor konusunda da üzerime düşen bir görev olursa elimden geleni yapmaya hazırım.
Cevap ewetse eğer
Tek şartım geçen sefer ki gibi olmasın Very Happy
Saygılarımla;
Kanber Gürel

Kanber Gürel
PİYON
PİYON

Mesaj  tuncay.sen Salı Kas. 18, 2008 9:39 pm

Kanber Bey'in bahsettiği turnuva

http://www.akhisarhaber.com/modules.php?file=article&name=News&sid=1905

show yönü bol bir dostluk maçıydı.
Kusurumuz olduysa af ola.
Saylanmaz diyorsan borcumuz borç.

Özde anlaştık.Detayları özelde konuşalım, derim. (sonra da TSF faaliyet programına koyalım.)
tuncay.sen
tuncay.sen
ŞAH
ŞAH

Yaklaşan il birincilikleri hakkında.... Empty Yaklaşan il birincilikleri hakkında....

Mesaj  etatlicioglu Salı Kas. 18, 2008 9:43 pm

Ben gectiğimiz yıl ki düsüncelerimin bugün de arkasındayım satranc ihtisas bir turnuva için yeterli alt yapıya sahip değil 80 kişi sınırlamasınıda doğru bulmadığım da .bu turnuva yaş grupları türkiye şampiyonasından hemen önce olacak ki iddealı olan genc sporcular muhtemel son çalısmaların yapıldığı dönemde oynamak istemeyecekler.Dolayısıyla antrenörlerimizde. secim öncesi bu konu ile ilgili bir fikrimi zeki diril ağbeyle paylastım daha sonra fikrimi şifaen tuncay beye anlattım bu form ortamında da paylasmak isterim turnuva son yıllarda ilce birinciliği haline geldi dısarıdan yani diğer ilcelerden katılım kalmadı. mustafa kuzu hocamın son katıldığı turnuva boyunca kendisini manisada ben misafir ettim .ben turnuvanın eski ivmesini kazanması için bir ön eleme yani 1600 ukd altı secme turnuvası bu turnuva ilk hafta sonu yapılırsa 20 kişi buradan alabiliriz 1600 üstü 20 katılımla diğer hafta sonu 6 tur la turnuvayı bitirebiliriz .40 kişi için 6 tur bence yeterli burada belki daha iyi sonuca varmak için 2.turnuva sonunda ilk 4 oyuncuyu tie break le final bile oynatabiliriz.sistem gelistirilebilir . turnuvalarda farklı bir seyler yapmamız lazım heyecan azalıyor zaten turnuva darlığı içindeyiz .gecen yıl da atladım bu yılda ama bu sefer tuncay hocam benden önce davrandı suclu tuncay hoca ben değilim ilk o actı konuyu.BEN ASLAN HOCAMla samimi olarak düsüncerlimi paylasmaya calısıyorum pazar günü milli eğitim turnuvasının oynandığı salona bu yüzden geldim ama benimle konusmaktan kacındı ne yapabilirim gectiğimiz yıl da iki arka sokağa e mail atmıstım.bir değistimi tabiki hayır ama.
'Düşlemek bilmekten daha önemlidir.'

engin tatlıcıoğlu

etatlicioglu

Mesaj  Kanber Gürel Salı Kas. 18, 2008 10:14 pm

Engin Beyin de yazdığı gibi pek çok açıdan sorunlarla karşı karşıya olan, tipik bir taşra problemleriyle yüzyüzeyiz.
Bu aşamada ilk sıkıntımız yer sorunu değil.Çocuklar için yapılan tuırnuvalarda geçen seneye kadar Taylan Plaza ,Bohem Plaza gibi mekanlar açılıyordu çeşitli dostluklar ve destekler sayesinde.
Bence yerden önce Engin'in belirttiği gibi bir katılım sorunu ve Tuncay Beyin de belirttiği gibi ilçelerden katılım, ulaşım ve zaman problemi daha ön plana çıkıyor.Ben bu ortamda ön elemeli bir turnuvanın müthiş bir heyecana sebep olabileceğini düşünüyorum.Zaten yer sorunu da Aslan Hocanın söylediği müjdeye dayalı olarak hallolduğuna göre ...
Hatta bir önerme de benden bu il birinciliği turnuvasını elolu yapabilirmiyiz?
Yapamazsak neden yapamayız?

Kanber Gürel
PİYON
PİYON

Mesaj  HarunTaner Perş. Kas. 20, 2008 12:59 am

Bekle beni Manisa, geliyorum!

LOL.

Bir soru sordum. Tuncay bey'i il birinciliğine
katılmaya ikna etti.

Bu sefer ben katılmayayım bari.

Diyalektik, azizim, diyalektik!

yü,
HarunTaner
HarunTaner
PİYON
PİYON