AKHİSAR SATRANÇ FORUM
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Huylu huyundan SECIMIN PUF NOKTASI

Huylu huyundan SECIMIN  PUF NOKTASI Empty Huylu huyundan SECIMIN PUF NOKTASI

Mesaj  Mesut AVCI Çarş. Kas. 19, 2008 3:53 pm

(Nazar boncugu kalfasi "Ustam ben sanati ogrendim .Kendi atolyemi kurmak icin izin istiyorum"Usta "Iyide sanatin PUF NOKTASINI daha ogretmedim .Ogrende git! "kalfa "Ustacim sizin ogrettikleriniz bana yeter "der, helallasir.Atolyesini kurar, camlari potada eritir ama mavi cama bir turlu beyaz erigi yapistiramaz.Boynu bukuk ustasina gider "USTAM PUF NOKTASI" Usta "Hani yapistirirken PUUUUF! diyorum ya orasi" Sayin Satrancseverler: amacim gonderme degil;Izledigim , aday ve secen oldugum secimlerin ve genel kurullarin genel olusumlarin benzer yonlerinden hareket ederek analiz yapmak.(Torunum RUYA "My, My "diyor.Ben"Share,share " diyorum.Hedef kitleler begendiklerin alir, begenmediklerini cope atar.Hakemlik surecimde de tum turnuvalarda bildiklerimi, dokumanlarimi diger hakemlerle paylasmayi yegledim.Kimseye tepeden ve asagidan bakmadim.Teknik bilgilerimi saklamak aliskanligim yok.Ikircikli oldugumda bir bilene sorma aliskanliginida kazandim.Ayrica hicbir gorusmede kisisel haklarimi kazanilmis da olsa on plana cikarmadim.Yonetimin tasarrufu olarak algiladim.Yalin vatandasin mutlulugunu seviyorum. Yazilarimda unvanimin arkasina saklanmadim.Bazilari siritiyor desede ben gulmeyi seviyorum.Makama sayginligimi kenara koyarsaniz, kisilere yaklasimimi esit tutmayi yegledim.Kapiciyla baskanin gorev dagilimindan oteye farklarinin olmadigi savindan hareket ettim. O yonden once insan dedim).Secimlere katilan uc adayin yonetiminde arkadaslarim var.Konumlarini demokrasi ve hizmet geregi olarak algiladim.Yaklasimimda sapma olmadi.Secimler benim icin iki dostumun satranc maciyla esdeger. Hizmet icin onay yarisi. Secim analizinde KORLEME yaptigimdan genel kurul havasini ozumlemem olasi degi. Ama ganel analiz yapmama izin veriniz.GENEL KURULLAR;her nekadar hesaplasma , sorgulama ve yonlendirme arenasi olsada , uygulamada gecerliligi tartisilir.Delegeler onceden kosullanmis kararli olarak geldigi gibi taktikler saptirmalar onceden planlanir.Hatta kimin kimi susturacagida.Bu arada yakin markaj da gecerliligini korur. Oncelikle Divan Kurulu Secimi yonetimin rengini belirler.Kurulda konusmalarimla yonlendirecegim,secimi dondurecegim demek iyimserliktir. Onceden iletilerinizi, belgelerinizi yazili olarak ulastirmak , yuzyuze temaslari yakin markajla delegelerin bakis acisini oy tercihlerini yonlendirmek gerek. Tarafsiz delegelerin istikrardan , buyuk sapmalar yoksa devamlilktan yana oldugunu bilmek gerek.Ozde secimler genel kurul oncesi kazanilir. Kurulda resmiyet kazanir. Orasi bir anlamda show yeridir. Secim oncesi engecerli iletisim Temastir. Kolkola olmaktir. Bes duyu organini kullanmak siki takiptir. Hedeflerinizle delegelerin istemlerini ortusturmeyi becermektir. Siz;"Ne guzel anlattim, aydinlattim ."Oda arkadan "Ammada konusturdum haa!"larla sonuca gidilmez.Secim oyunu etkileyecek taslara dokunarak kazanilir. Dokunulan tas oynar. Notasyana daha once yazdiginiz degil. Bu arada acmazlara dikkat etmek gerek yoksa geri teptirirler. Basitce oncelikle piyon,hafif taslar ,sonunda agir taslarla oyun baslar.Satranca gonul verenler yinede elestiri ve goruslerini secim gundeminden arinmis cercevede yapacaklardir. Cizgisinden odun vermeyen samimi ictenlikle hezayanlarida iceren satranc sevdalisinin tiryakisi oldugum yazitlarini forumda gormemem Forumdaki milli hakem odasiyla , Sayin Kahraman Hocamin Hurriyette Satranc Kosesini biraktigi gibi sok eder. Elestiriler; sunumlari dondurma gibi yalatmaz, kuma yazilmaktanda kurtarir.Elestiri kadar yonetenleri diri tutan , calisma dinamizminin devamliligini saglayan itici kuvvet yoktur. Susmak evet demenin ozudur. Yoksa dort yil sonra aileleriyle birlikte Bes milyon olacak satranc ordusunun spor basininda ve TV lerde hala hakettigi yeri almadigini gormeyi paylasmis oluruz. Sonucta kimse tarafsiz degildir. Taraf sozcuklerin arasinda saklidir. Satrancin yaninda olmak taraftir. Onemli olan tutarliligi koruyabilmektir. Elestirilere saygi cercevesinde yaklasabilmektir. Secimlerden ders alarak satranc icin secilmislerin yaninda saf olmak gunudur. Saygilarimla MESUT AVCI
Mesut AVCI
Mesut AVCI
Admin

https://akhisarsatranc.yetkin-forum.com