AKHİSAR SATRANÇ FORUM
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

seçmeli ders

seçmeli ders Empty seçmeli ders

Mesaj  Mesut AVCI Çarş. Kas. 19, 2008 3:46 pm

SATRANCIN SECMELI OLMASINDA DEVAM YOLU "Satrancin insani uzun sure bir noktaya odaklamasindan yana faydalari gencligimizin en buyuk eksikligini ortecektir.Bir konuya odaklanmayi yapamazsaniz cozumler uretemez,uretilenleri almak ve kullanmakla yetinirsiniz."Satranca Milli Egitimin oturmamis temelleri uzerinde yer vermek icin dusunce oyunlarina girmek,gunu kurtarmak demektir.Cagdas egitim yerine ogretim yapan ilkogretim okullarinin icyapisini ,ogretmen,veli ve cocuklarin istemlerini bilmeden yaptirim istemek hayalcilik olur.Okullarda Temel Dersler(Hayat Bilgisi),bedensel ve sanatsal dersler vardir.Ozde beyinin tum odalarina girmeyi,bes duyu organiyla eyleme sokmayi amaclar.Zorunlu dersler bireysele yonelik degil genel olarak ogretilir.Brans dersleri akademik olarak islenmez. Ornegin,Beden Egitimi bedeni egitir.Is Egitimi,Muzik Resim Dersleri sanatin genel goruntusunu verir.Basketbol,Halkoyunlari Piyano gibi brans dersleri yoktur.Satranc bir branstir.Akademik calisma ister.Yuzme,masa tenisi gibi.Ayrica zorunlu ders olarak konan Resim,Beden Eg.,Muzik hatta Din ve Ahlak Bilgisi bile NOT yuzunden sevimsiz hale geldigini yasantinizdan bilmelisiniz. Satranci da korkulu hale getirmiyelim.Ilk hedef Secmeli Ders olarak okullara (Ana okulu,Ilkog,Lise)Spor Kuluplerine sokulmasi sinif ve okul takimlari kurulup yoresel turnuvalar yas gruplari turnuvalariyla ozendirilmeli cocuklarimizin HOBILERINE zenginlik katmaliyiz.Yalniz 1,2,3.siniflarda blok olarak 3 saatlik Bireysel ve Toplu Etkinlikler Dersi var.Icerigi genis (Drama,bale,halkoyunlari,calgi toplulugu,cocuk oyunlari)gibiNot yoktur.Satranc icerisine secmelli ve donerli olarak yerlesir.Cocuk egitimi formasyonu olan satrancci ogreticiler tarafindan Temel bilgiler ve Gelistirme icin kullanilir.Ust siniflarda Egitsel Kollar ve SosyalEtkinlikler icerisinde Basketbol,Halkoyunlari,Koro ve Calgi Toplulugu gibi yerini alir.Mufredat Programi,Haftalik Ders Programlarinda hicbir degisiklik yapmadan bir tamimle yururluge girer.Bazi ozel okullarda uygulanmaktadir.Guzide satranccilarimiz,neden spor Kulupleri,Belediye,Kutuphaneler,Halk Egitim ,Hapishane,Duskunler Yurdu,Vakiflar,Ticaret Odalari,Sendikalar,oteller,Tatil Koyleri veKAHVEHANELER gibi kurumlari egitim ve kultur zenginliklerimiz gibi dusunmeyip egitim ve ogretimini yer ,kadro olanaklariyla memur zihniyetiyle yaratici liberal goruslere mevzuat bakimindan bakamiyan sinav hazirliklari yuzunden ezber ogretim yapmak mecburiyetinde kalan okullarimizin icinde zorunlu ders olarak gormek istiyoruz.Acaba satranc asigi olmamizdan mi kaynaklaniyor.Satrancin Milli Egitimdeki basarilari bazi cagdas idareciler ,Reklam icin de olsa ozel okullar ve Donkisot egiticilerin ozverilerine ailelerin katkilarinin eklenmesiyle olustugunu sahit oluyoruz.Onlar satrancimizin anadolu ceteleridir.Ceteleri duzenli ordu yapmak federasyonumuzun gorevidir.SATRANC EGITIMINDE yolumuzu gormek icin; 1. Ulkemizde SPOR LISE leri var.Ogretmen Okullari var.Sinavsiz olarak basari duzey formlarina gore satrancci genclerimiz lise egitimini alabilir. 2 . Satranca sicak bakan Denizli,Konya Universitelerinin Spor Akademilerine Satranc Kursuleri acilabilir. Celal Bayar Universitesi Akhisar Kampusu ekonomik bakimdan yer bakimindan olasidir.Bu oneriler de Sanranca katkilari hepimizce bilinen Konya Milletvekili Sayin Emrehan Halici nin katkilarindan faydalanilirsa alt yapimiz hazir hale gelir. 3. Turkiye Yas gruplari satranc birinciliklerinin festifal gibi yapilip guzellestirdigimiz bu yillarda daha hatasiz,saglikli ,egitici,eglenceli ve stresti az hale getirmenin yollarini arariz sohbetinin acilmasini oneriyorum. AMACIM tas atmak degil ,taslari dogru karelere koymak,dogru hamleleri bulmak devam yollarini gormek icin dusunceleri zorlamak ,tartismak degil sohbet etmektir.Bizler kendi onerilerimizi kendi kurdugumuz yapi icersinde gelistirmeliyiz.Satrancimiza katkida bulunmus onceki Federasyon Baskanlari ve arkadaslarindan bayragi alan dinamik ve atilimci kadroya omuz vermek gelecegimizi aydinlatmakla esdegerlidir. DOSLUKLAR SATRANCIN GUZELLIKLERI ICINDE DAIMA KALSIN. MESUT AVCI
Mesut AVCI
Mesut AVCI
Admin

https://akhisarsatranc.yetkin-forum.com